Casa stil vintage/rustic

 Casa vintage 

Cred ca este o mostenire de famile cu adunatul de vechituri, prin fiecare coltisor,locusor sau perete este cate ceva vintage si nu e saptamana in care sa nu apara inca ceva la colectie .
  Cel mai plin loc cu vechituri, sau muzeul de antichitati este pe terasa,momentan nefolosita datorita frigului care nu-ti permite sa-ti bei cafeaua linistit fara sa-ti inghete.
O poza cu terasa cand vremea iti permitea sa iti petreci timpul linistit aici .
Cu toate ca locuiesc in Bucuresti,condiser ca am padurea langa mine,chiar daca in dreapta  am soseaua si un apus frumos.

Pe langa toate lucrurile vintage, in casa si inafara ei predomina foarte mult lemnul.

Scandurile imbratiseaza toata casa in stilul celor din zonele muntoase.Cel care a venit cu ideea  este tatal meu,arhitectul casei.

Mansarda,iar lemn,iar vintage.
Incaperea in care sunt elemente traditionale,aici e plin de cani din lut pictate in culori vii,tablouri cu rame aurii si multe alte lucruri vechi ce vor aparea si ele in viitoare postari.

  
Telefonul fix,dupa urmele de uzura a fost foarte folosit.Genul acesta de telefoane le-am vazut in filmele vechi alb-negru.
Il avem de foarte mult timp,nu mai stiu de unde este,dar sunt curioasa care este istoria lui si la cate convorbiri a "asistat".

O lampa cu gaz,numai cand te gandesti ca strabunicii nostri nu aprindeau becul,ci lampa cu gaz,treburile erau facute  la flacara ce palpaia ,nu la lumina puternica a becului. Acum o tin pe post de bibelou. 


Peste felinarul asta timpul si-a lasat amprenta,avand urme de rugina,este nereconditionat ,doar dat cu putin lac pentru a il mentine in aceasta stare.
Fierul de calcat cu cocos,alta nostalgie.
E drept am evoluat acum bagam firul in priza,intindem masa de calcat si ne apucam de treaba,fierul asta nu are cablu de introdus in priza ,are un recipient unde se baga carbuni incinsi. Iarna mai era cum mai era,foloseau carbunii din soba.Dar vara,ce faceau?  Faceau carbunii pentru fierul de calcat si  ca tot aprondeau un foc puneau si de un gratar?
Majoritatea obiectelor sunt mostenire de familie,deci pentru mine au o valoare mai mare cand stiu ca rudele mele le-au folosit ,ma bucur ca au ajuns la mine si le voi pastra. (Fierul a fost folosit de starbunica mea).
Oamenii vor tot ce-i nou si nu mai pun pret pe aceste lucruri,pentru care poate peste cativa ani vei merge la muzeu ca sa le vezi.
• 1 Instagram
Multumesc ca ai citit pana la sfarsit !

Comentarii

Postări populare